Trebate odabrati Castrol ulje ali ne znate koje ide za Vaš automobil niti koliko litara trebate? Proći ćemo s Vama korak po korak i objasniti kako najlakše odabrati pravo Castrol ulje te kako odrediti količinu koja Vam je potrebna.


KORAK 1 - Posjetite Castrol tražilicu.

Da biste odabrali odgovarajuće ulje posjetite Castrol tražilicu na linku https://applications.castrol.com/oilselector/

Mi smo odabrali Njemačku zbog sličnih vozila, no možete se koristiti i nekom drugom.

Kada posjetite tražilicu dobiti ćete ovakav prozor gdje birate da li želite pretražiti Castrol proizvode za maloprodajne kupce ili za profesionalne kupce. U pravilu ćete dobiti kod obje tražilice dobre rezultate, ali se na Castrol Profesional stranici prikazuju samo proizvod iz range-a Castrol Professional ulja. Naša preporuka je da bacite pogled i na jednu i na drugu tražilicu i rezultate. Mi ćemo Vam pokazati odabir na Castrol stranici za maloprodajne kupce.


KORAK 2 - Unesite podatke o vozilu

Kod odabira vozila imati ćete ovakav izbornik:


PKW su automobili, Leicthe Nutzfahrzeuge su kombiji, Motorrader su motocilki i LKW su kamioni i kobiji. Odaberite onu grupu za koju žalite raditi pretragu.

Mi smo za primjer odabrali VW, Golf VI, 1.6 TDI 77 KW.


KORAK 3 Pregledajte rezultate pretrage.

Ako ste odabrali isto vozilo kao i mi tada biste trebali dobiti ovakve rezultate:


U rezultatima vidite da odgovara ulje s Longlife III normom, to jest da trebate 507.00 ulje te također vidite koje Vam je ulje prva preporuka od strane Castrol-a

Ispod izbornika s lijeve strane vidite sve alternative opcije. U pravilu dobavljači prvo stavljaju  0W30 ulja zbog kvalitete, a onda sva ostala.

Na dnu vidite koja Vam je količina potrebna za izmjenu te servisne intervale.


Pored ulja za motor ovisno o modelu vozila moći ćete odabrati i ulje za mjenjač, antifriz i ostale tekućine iz Castrol ponude. Rezultati pretrage će izgledati ovako:KORAK 4 - Odabir ulja iz naše ponude

Sada kada ste odredili koje ulje trebate posjetite našu trgovinu i odaberite ulje koje Vam treba. 

Također preporučujemo posjetite i tražilicu za filtere te dodajte i filtere i dodatno uštedite.


Vaš kupiulje.hr team!